SIDbyMurni FB Page

Thursday, January 3, 2019

Alfalfa Complex Shaklee

KENALI DAUN ALFALFA

Alfalfa ni ditemui oleh orang arab beribu tahun dulu.. bukan mat saleh yer..jangan salah faham. Ramai mat saleh ciplak dari orang arab dan komersialkan.

Asalnya ramai saintis adalah orang arab dan orang islam, mereka yang menemui pelbagai rawatan alternatif sebelum rawatan moden. Wanita arab sangat suka mengamalkan memakan Daun Alfalfa ni .


Alfalfa Shaklee Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”.

Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa.

Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.

Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak iaitu daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil.
Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan.

Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet alfalfa Shaklee mengandungi 300mg.

Alfalfa juga kami gelarkan JAMU MODEN WANITA 🙂

kredit: Suri Sihat

“IT’S TIME TO ATTACK!!!”

Kata Alfalfa complex kepada lemak2 and toksin2 hampa tu 😂
Lepas lunch jangan lupa makan Alfalfa eh!
Sebab fungsi Alfalfa ni untuk detox balik toksin2 tu.
Toksin tak boleh simpan lama-lama dalam badan nanti banyak 👾 singgah!

Lagi satu, Alfalfa ni memang best👍. Selain merawat keputihan, ia mampu hilangkan sengal-sengal badan dan juga melancarkan haid dan hilangkan sakit senggugut.

Jamu moden ni, tak boleh tinggal. Sebab kita wanita, masalah keputihan / kegatalan itu biasa . 

Bila consume Alfalfa, semua tu hilang ! Bau hanyir tiada lagi, hehe.


Nak dapatkan ALFALFA COMPLEX SHAKLEE, contact kita ya..

www.wasap.my/60124645074
https://www.facebook.com/sidbymurni/


2 comments:

LinkWithin